Laagdrempelig en visueel trainen

Onze Pelvic Trainer is een prachtig apparaat om vervelende klachten als incontinentie, pijn/problemen bij het vrijen (zowel man als vrouw), of vaak voorkomende blaasontstekingen aan te pakken. Deze klachten kunnen ontsaan wanneer de bekkenbodemspier niet goed functioneert. Je kunt deze vergelijken met een elastiek, wanneer het te gespannen staat, is er weinig of geen veerkracht. Maar wanneer er geen spanning op zit, hangt het te los en verliest het ook zijn werking.

Bij onderzoek hiernaar is het soms nodig intern onderzoek te moeten doen. Dit hoeft bij onze Pelvic Trainer dus gelukkig niet. Daarmee is het een laagdrempelige manier om met uw klachten aan de slag te gaan.

Samen aan de slag

Samen met de fysiotherapeut kunt u het aanspannen en ontspannen van uw bekkenbodemspier trainen. We kijken samen met u goed naar uw klachtenbeeld en geven u tips en aanvullende oefeningen mee. Zo kunt u ook thuis verder oefenen. Over een periode van meerdere weken kan de Pelvic Trainer voor verlichting van uw klachten zorgen, of zelfs verhelpen!

Hoe werkt het verder?

Het is lastig te voorspellen hoeveel behandelingen exact nodig zijn. Dit hangt natuurlijk ook af van de specifieke klachten en in welke mate. De behandelingen worden vergoed vanuit uw pakket van de zorgverzekeraar. Niet zeker hoeveel behandelingen u (nog) in uw aanvullende pakket heeft? Neem even contact op met uw zorgverzekeraar of bel ons gerust. Mocht u niet verzekerd zijn dan kost de Pelvic Trainer per keer €25,-