Onze Thuis Oefeningen

We helpen u graag op weg om ook thuis wat handvaten te hebben om fysieke klachten te verminderen. Het is wel belangrijk om te noemen dat wanneer u pijnklachten ervaart, u het best contact met ons op kan nemen. Zo loopt u niet langer dan nodig rond met klachten. U moet deze oefeningen dan ook zien als een aanvullende ondersteuning en dus niet als oplossing voor pijnklachten.

Thuiswerken/veel achter bureau

We hebben voor u een oefenschema samengesteld. U zit bij thuiswerken/achter een bureau toch vaak lange tijd in dezelfde houding en hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Door deze oefeningen te doen bent u meer in beweging en geeft u uw spieren wat afwisseling. Zo wordt voorkomen dat spieren te lang in dezelfde houding worden belast en er lichamelijke klachten optreden.

Soepeler uit bed komen

Deze oefeningen zijn bedoeld om de dag soepeler te beginnen. Door middel van de oefeningen zet je de lokale spieren van de rug in beweging en worden het bekken en de lumbale wervels gemobiliseerd. Dit betekent dat er meer ruimte wordt gecreĆ«erd waardoor u minder stijfheid zal ervaren bij activiteiten als bukken, omdraaien en bepaalde houdingen makkelijker zijn vol te houden.