UITGELICHT

Magneetveldtherapie

Uniek en innovatief. Biedt een uitkomst bij moeilijk te behandelen aandoeningen zoals reuma, artrose (gewrichtsslijtage) en meer. Maar ook bij  slijmbeursontstekingen hebben we tot nu toe mooie resultaten gezien. De behandelingen vallen onder reguliere fysiotherapie en worden dus vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor de precieze tarieven kunt u kijken in het menu onder “Over Ons”.

UITGELICHT

Pelvic Trainer (Bekkenbodeminstabiliteit)

Onze bekkenbodemspier is van essentieel belang. Wanneer deze niet goed werkt kan dit klachten als incontinentie, problemen bij intimiteit (zowel man als vrouw) en pijn in de bekken veroorzaken. Met onze Pelvic Trainer bieden we u de kans om op laagdrempelige manier onder begeleiding aan uw klacht(en) te werken. Deze behandelingen worden gezien als reguliere fysiotherapie en worden dus vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor de precieze tarieven kunt u onder het menu kopje “Over Ons” de tarieven vinden.

UITGELICHT

Dry Needling/EPTE

Dry Needling is een methode die effectief is bij spierknopen. Spierknopen kunnen ontstaan door overbelasting, spanning of stress.
EPTE is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor landurige, slecht herstellende peesklachten (waarbij bv. shockwave geen effect heeft gehad.) Beide methoden lijken veel op elkaar en worden vaak gecombineerd met reguliere fysiotherapie.

UITGELICHT

Fysio Fitness/Revalidatie

Graag onder begeleiding van een fysiotherapeut werken aan het versterken van spieren, conditie opbouwen of stabiliteit verbeteren? Neem eens een kijkje in onze speciaal ingerichte fitness ruimte. Ook na operaties of ongevallen kunt u hier mooi aan de slag met revalideren. Met persoonlijke aandacht en een gericht plan hopen we u zo snel mogelijk naar gewenst bewegingsniveau te krijgen!

Zie ons volledige aanbod hieronder:

Massage wordt doorgaans vooral in het begin van de behandeling gegeven om de eerste, vaak hoge spanning in spieren rondom het pijngebied af te bouwen. Het is vaak erg nuttig bij hoofdpijnklachten en schouderpijn. Bij de massage gebruiken we verschillende massage-tussenstoffen en dragen we uit hygiënisch oogpunt vinyl-steriele medische handschoenen. U merkt hier niks van en de behandelkwaliteit is hetzelfde.  U hoeft als patiënt geen voorbereidingen te treffen. Handdoeken ter bescherming van uw kleding zijn in de praktijk aanwezig. Mocht u nou wel liever uw eigen handdoek mee nemen dan kan dit uiteraard. 

Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT) is een behandelmethode die met name erg succesvol is bij hardnekkige, chronische klachten die moeizaam zijn te bestrijden met andere methodieken. Het is een behandeling die gebruik maakt van krachtige pulsen, die het normale herstel vanuit uw eigen lichaam opnieuw aanwakkert of versneld.

Wanneer je ouder wordt kan de kans op vallen groter worden en kan de impact van het vallen groter zijn. We zien hierin bij sommige mensen dan ook wel een angst ontstaan voor het vallen. Heel begrijpelijk. Samen met u kunnen we werken aan het geven van handvaten om met deze angst om te gaan. We gaan in op preventie maar juist ook op het ‘veilig vallen’. We leren u manieren om de schade bij een val zoveel mogelijk te beperken. Vaak merken we aan mensen die deze cursus hebben gedaan meer zelfvertrouwen en minder angst. Zo staat u letterlijk sterker in uw schoenen.

Dry needling is een methode die effectief is bij spierknopen. Spierknopen kunnen ontstaan door langdurige pijn, spanning of stress. Het lichaam neemt hierdoor continu een verkeerde houding aan, waardoor sommige spieren verkrampen. Maar ook door overbelasting kan er pijn in spieren of gewrichten ontstaan. Door middel van de speciale dunne naalden behandelen we triggerpoints en activeren zo het natuurlijke herstel in het lijf.  Veilig en effectief! Dry Needling wordt vaak gecombineerd met andere technieken. 

De echografie die wij gebruiken wordt wel MSU genoemd. Dit is de vakterm en staat voor Musculosceletal Ultrasound. Echografie is een methode om spieren, banden, kapsel, zenuwen, bloedvaten en botstructuren te kunnen bekijken. Belangrijk om te weten dat het echografisch onderzoek als aanvullend onderzoek wordt gezien en dus altijd pas daartoe besloten wordt wanneer het reguliere fysiotherapeutische onderzoek daartoe indiceert. We nemen u mee in het onderzoek en u kunt altijd meekijken. Er is ruimte voor vragen en uitleg.

Wellicht een wat beangstigende naam. Maar wees gerust, u voelt er weinig van. Elektrotherapie wordt vaak als aanvullende methode ingezet, waar conventionele therapie (massage en oefentherapie) onvoldoende resultaat oplevert. Het kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij spier/zenuwuitavel, zware keuzingen, pijnbestrijding, zwelling reduceren of doorbloeding verbeteren. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor meer info of vragen!

FysioFitness is voor zowel mensen na revalidatie interessant of voor mensen die simpelweg willen werken aan hun conditie of gewicht. In kleine groepen trainen we samen om uw persoonlijke doelen te behalen. Personal training is dus ook zeker mogelijk. FysioFitness is in abonnementsvorm. U betaald maandelijks via incassobetaling (andere betaalmethodes zijn in overleg ook mogelijk). De tarieven zijn als volgt: voor 1 keer in de week €35,- p.m., voor 2 keer in de week €45,- p.m. Personal training kost €35,- per half uur.

Binnen onze FysioFitness beschikken we ook over de FitVibe Trilplaat. Deze is voor revalidatie een mooie ondersteuning. Maar ook erg goed in te zetten voor gewichtsverlies, figuurverbetering en spierversterking. Vraag ons naar de mogelijkheden.


De naam zegt het al. Samen in kleine groepjes en onder begeleiding van een therapeut aan de slag met oefeningen. Vaak worden deze groepjes ingedeeld met dezelfde soort problematiek.  Zo kunt u met mensen die hetzelfde doel hebben als u werken aan problemen als motoriek, conditie of stabiliteit.

Kryo(koude) therapie wordt minder vaak toegepast dan warme therapie. Maar is wanneer nodig bijzonder effectief. De koude therapie kan worden aangebracht via een manchet (tot 12 graden) of via een applicator met kleine of grotere kop (tot -10 graden). Een machine levert de koude therapie via een slang aan en kan heel precies worden ingesteld. Deze techniek wordt maar door enkele praktijken in Nederland aangeboden en is relatief uniek. 

Het is hiermee mogelijk om op zeer efficiënte wijze pijn te bestrijden, zwellingen tegen te gaan en andere navolgende behandelingen voor te bereiden. Vooral bij acute letsels is dit een fantastisch middel om de ergste complicaties tegen te gaan (denk aan wielrenner Johnny Hoogerland na zijn val in het Franse prikkeldraad). In de praktijk vertellen we u er graag meer over!

Lasertherapie is een techniek die gebruikt maakt van een diode-laser. Dit laserlicht bevindt zich in het infrarode spectrum, waardoor het voor ons niet zichtbaar is. Vergelijkbaar met de lichtbron van uw afstandsbediening van de tv. Lasertherapie wordt met name toegepast bij acute letsels, chroninsche pijn en gewrichtsklachten (reuma/artrose), aanhoudende slijmbeursontstekingen en tijdens nabehandeling van een operatiegebied. er is veel onderzoek gedaan naar de effecten en deze zijn als zeer effectief uit testen en studies gekomen. U merkt van deze behandeling helemaal niets en de effecten hebben tot meer dan 24 uur hun uitwerking.

Myofeedback is een stimuleringsmethode die via elektrodes feedback (informatie) geeft over de verrichte inspanning. Bij het aanspannen van de spier worden de elektrische spanningsverschillen gemeten en grafisch weergegeven. Vervolgens wordt er geprobeerd om de spierfunctie te herstellen vanuit de stimulus van de feedback. U ziet samen met ons letterlijk op het scherm wat er tijdens de behandeling gebeurd. Dit klinkt allemaal wat ingewikkeld en dit is dan ook niet een therapie die standaard is. Het wordt bij specifieke klachtenpatronen toegepast. Het is een methode die veel tijd en betrokkenheid vraagt, want zonder goed thuis oefenen heeft dit alles geen zin. 

Er zijn verschillende vormen van oefentherapie. Hierbij kunt u denken aan heel lokaal of meer algemeen. We oefenen volgens het principe van de Noorse Medische Trainingstherapie, een oefenmethode die zeer exact is in weerstandsniveau en bedoeld is om stabiliteit en mobiliteit effectief te verbeteren. We maken gebruik van een mooi oefenprogramma waarmee u de oefeningen als een filmpje binnenkrijgt en kunt beoordelen hoe zwaar ze voor u waren. Over deze therapie kunnen we u in de praktijk wat meer info geven.

Vrijwel alle deskundigen zijn het er over eens: een goedwerkende bekkenbodem is van essentieel belang. Voor zowel vrouwen als mannen. Soms werken de bekkenbodemspieren niet goed en ontstaat er pijn bij het vrijen, erectiestoornissen of incontinentie. Hulp vragen is soms lastig bij dit soort klachten. Een bekkenbodemtherapeut kan hierbij bijvoorbeeld vaginaal of anaal intern onderzoek moeten doen. Met onze Pelvic Trainer is dit niet nodig. Het is een groot apparaat (zoals te zien op de foto hieronder) waar u enkel op hoeft te zitten.

Samen met de therapeut kunt u het ontspannen en aanspannen van de bekkenbodemspier op een laagdrempelige en visuele manier oefenen. De Pelvic Trainer kan over een periode van meerdere weken, door herhalend oefenen, verlichting van klachten geven of zelfs klachten oplossen!

LSVT-BIG is een hele bijzondere en mooie oefenmethode voor Parkinson patienten. Er wordt dagelijks op een intensieve manier, samen met de patiënt, een uur getraind. Dit programma moet 2 achtereenvolgende weken worden gevolgd (met 5 trainingen per week). Daarnaast is er een streng huiswerkprogramma dat dagelijks moet worden gedaan. Maar dit alles is voor een heel goed doel; Er is namelijk een enorme winst in actief meedoen te behalen. Er valt dus veel te winnen. Natuurlijk is goed onderzoek vooraf van groot belang en dit is dan ook de eerste stap die we zetten.

Revalidatie is mogelijk voor kleine groepen patiënten. Samen en uiteraard onder begeleiding van de fysiotherapeut wordt er gewerkt aan allerlei uiteenlopende klachten. De trainingen vinden in een aparte en speciaal ingerichte fitnessruimte plaats. Revalidatie is met name bedoeld voor de patiënten die na een blessure of andere aandoening weer actief kunnen starten met revalideren tot het oude prestatieniveau. Voor elke patiënt wordt een persoonlijk en verantwoord programma samengesteld. De gemiddelde duur van een training is een uur en wordt 1 of 2 keer per week herhaald. Na afloop van het revalidatietraject is er de mogelijkheid om door te blijven trainen in abonnementsvorm als fitness. 

Sensomotorische oefentherapie is bedoeld voor kinderen met schoolproblemen. Deze kunnen divers zijn, van concentratieproblemen, gebrek aan diepte zien en ruimtelijke oriëntatie tot tekort aan coördinatie mogelijkheden en schrijfproblemen. Na onderzoek wordt een plan van aanpak gemaakt en besproken met betrokkenen. Meestal zijn dit de ouders en soms de leerkracht. Ook de samenwerking met schoolarts en andere disciplines is van belang voor het uiteindelijke resultaat. We proberen zoveel mogelijk leuke en uidagende oefeningen neer te zetten zodat het voor kinderen spannend blijft en niet gaat vervelen.

Tijdens ultrageluidstherapie maken we gebruik van geluidsgolven met een hele hoge frequentie. Deze frequenties kunnen in onderliggende weefsels een belangrijk biostimulerend (aanzetten stofwisseling) effect kunnen hebben. U kunt deze golven enkel waarnemen als en warme gloed in het weefsel diep onder de behandelkop. We vragen ook telkens naar uw ervaring om zo te kijken welke dosis nodig is. We gebruiken ultrageluid veel bij zwellingen na een gewrichtskneuzing, omdat de therapie enorm helpt bij het terugdringen van zwellingen. We zullen u bij gebruik uitleggen vanwaar de keuze voor deze methodiek.

Bindweefselmassage is een oude techniek waarbij via de zogenaamde “weefsel-wastechnieken” de huid wordt bewerkt om vitaliteit te bevorderen. Het is een geweldige methode bij chronische pijn-syndromen en moeilijk beïnvloedbare zones. Het is echter geen standaard massagetherapie. Een uitvoerig onderzoek bepaald de geschiktheid van de patiënt. 

Ons aanbod
(sleep met de muis over de vakken voor meer informatie)

Magneetveldtherapie (EMTT)

Fysiotherapie
(massage)

Dry Needling

FysioFitness/
Revalidatie training

Shockwave
ESWT

EPTE

Elektrotherapie

Groeps
training

Oefentherapie

Kryo(koude)
therapie

Bindweefsel
massage

Sensomotoriek

Myofeedback

Echografie

Lasertherapie

Pelvic Trainer (Bekkenbodem)

Cursus
Valpreventie
(Tijdelijk niet beschikbaar)

Ultrageluids
therapie

Fysio Beweegcirkel
Roden

Parkinson
LSVT-BIG

Ons aanbod

Fysiotherapie (massage)

Massage wordt doorgaans vooral in het begin van de behandeling gegeven om de eerste, vaak hoge spanning in spieren rondom het pijngebied af te bouwen. Het is vaak erg nuttig bij hoofdpijnklachten en schouderpijn. Bij de massage gebruiken we verschillende massage-tussenstoffen en dragen we uit hygiënisch oogpunt vinyl-steriele medische handschoenen.  

Magneetveldtherapie

EMTT is een nieuwe therapievorm die speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van klachten aan onder andere spieren, pezen of gewrichten. Als 1 van 2 praktijken in Noord-Nederland beschikken we over deze revolutionaire techniek. EMTT behandelt het aangedane lichaamsdeel met hoogenergetische magnetische pulsen. Hiermee is het mogelijk om een ​​therapeutisch effect in de cel te bereiken. Tot nu toe zien we goede resultaten bij: Artrose (gewrichtsslijtage), Slijmbeursontsteking, Fibromyalgie, Artritis, Osteoporose en Reuma.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over deze mooie techniek

Shockwave-ESWT

Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT) is een behandelmethode die met name erg succesvol is bij hardnekkige, chronische klachten die moeizaam zijn te bestrijden met andere methodieken. Het is een behandeling die gebruik maakt van krachtige pulsen, die het normale herstel vanuit uw eigen lichaam opnieuw aanwakkert of versneld. 

Echografie

De echografie die wij gebruiken wordt wel MSU genoemd. Dit is de vakterm en staat voor Musculosceletal Ultrasound. Echografie is een methode om spieren, banden, kapsel, zenuwen, bloedvaten en botstructuren te kunnen bekijken. We nemen u mee in het onderzoek en u kunt altijd meekijken. Er is ruimte voor vragen en uitleg.

Dry Needling

Dry needling is een methode die effectief is bij spierknopen. Spierknopen kunnen ontstaan door langdurige pijn, spanning of stress. Het lichaam neemt hierdoor continu een verkeerde houding aan, waardoor sommige spieren verkrampen. Maar ook door overbelasting kan er pijn in spieren of gewrichten ontstaan. Door middel van de speciale dunne naalden behandelen we triggerpoints en activeren zo het natuurlijke herstel in het lijf.   Veilig en effectief! Dry Needling wordt vaak gecombineerd met andere technieken. 

EPTE

EPTE is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor landurige, slecht herstellende peesklachten (waarbij bv. shockwave geen effect heeft gehad.) Denk hierbij aan pijn aan de achillespees, chronische elleboog- of schouderpijn of hielspoor. Het is een behandeling die vaak kortdurig is en gebruik maakt van nauwkeurige echografische controle, direct op de locatie van het letsel.

FysioFitness/Revalidatie

In onze speciaal ingerichte fitnessruimte op de bovenverdieping kan er worden gewerkt aan conditie, spierversterking, revalidatie of stabiliteit. Vaak gaat dit op basis van een abonnement of soms kan het worden vergoed vanuit uw verzekering.

Lasertherapie

Lasertherapie is een techniek die gebruikt maakt van een diode-laser. Dit laserlicht bevindt zich in het infrarode spectrum, waardoor het voor ons niet zichtbaar is. Lasertherapie wordt met name toegepast bij acute letsels, chroninsche pijn en gewrichtsklachten (reuma/artrose), aanhoudende slijmbeursontstekingen en tijdens nabehandeling van een operatiegebied. U merkt van deze behandeling helemaal niets en de effecten hebben tot meer dan 24 uur hun uitwerking.

Elektrotherapie

Wellicht een wat beangstigende naam. Maar wees gerust, u voelt er weinig van. Elektrotherapie wordt vaak als aanvullende methode ingezet, waar conventionele therapie (massage en oefentherapie) onvoldoende resultaat oplevert. Het kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij spier/zenuwuitval, zware keuzingen, pijnbestrijding, zwelling reduceren of doorbloeding verbeteren. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor meer info of vragen!

Kryo(koude) therapie

Kryo(koude) therapie wordt minder vaak toegepast dan warme therapie. Maar is wanneer nodig bijzonder effectief. De koude therapie kan worden aangebracht via een manchet (tot 12 graden) of via een applicator met kleine of grotere kop (tot -10 graden). Het is hiermee mogelijk om op zeer efficiënte wijze pijn te bestrijden, zwellingen tegen te gaan en andere navolgende behandelingen voor te bereiden. Vooral bij acute letsels is dit een fantastisch middel om de ergste complicaties tegen te gaan

Oefentherapie

Er zijn verschillende vormen van oefentherapie. Hierbij kunt u denken aan heel lokaal of meer algemeen. We oefenen volgens het principe van de Noorse Medische Trainingstherapie, een oefenmethode die zeer exact is in weerstandsniveau en bedoeld is om stabiliteit en mobiliteit effectief te verbeteren. We maken gebruik van een mooi oefenprogramma waarmee u de oefeningen als een filmpje binnenkrijgt en kunt beoordelen hoe zwaar ze voor u waren.

Pelvic Trainer (bekkenbodem)

De Pelvic Trainer is een prachtig apparaat welke kan helpen wanneer de bekkenbodemspieren niet goed werken. Hierdoor kunnen klachten als pijn bij het vrijen, erectiestoornissen of incontinentie ontstaan. Samen met de therapeut kunt u het ontspannen en aanspannen van de bekkenbodemspier op een laagdrempelige en visuele manier oefenen. De Pelvic Trainer kan over een periode van meerdere weken, door herhalend oefenen, verlichting van klachten geven of zelfs klachten oplossen!

Fysio Beweegcirkel Roden

Ons doel: In groepsvorm en onder begeleiding van een fysiotherapeut werken aan uw persoonlijk samengestelde trainingsplan. Het mooie aan onze beweegcirkel is dat u in 30 minuten, door middel van speciaal ontwikkelde apparaten, steeds een andere spiergroep traint. Zo heeft u in een half uurtje toch een hele volledige training te pakken. Naast dat is het natuurlijk ook gewoon een gezellige en gezonde groepsactiviteit!

Ultrageluidstherapie

Tijdens ultrageluidstherapie maken we gebruik van geluidsgolven met een hele hoge frequentie. Deze frequenties kunnen in onderliggende weefsels een belangrijk biostimulerend (aanzetten stofwisseling) effect kunnen hebben. U kunt deze golven enkel waarnemen als en warme gloed in het weefsel diep onder de behandelkop. We gebruiken ultrageluid veel bij zwellingen na een gewrichtskneuzing, omdat de therapie enorm helpt bij het terugdringen van zwellingen.

Groepstherapie

De naam zegt het al. Samen in kleine groepjes en onder begeleiding van een therapeut aan de slag met oefeningen. Vaak worden deze groepjes ingedeeld met dezelfde soort problematiek. Zo kunt u met mensen die hetzelfde doel hebben als u werken aan problemen als motoriek, conditie of stabiliteit.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een oude techniek waarbij via de zogenaamde “weefsel-wastechnieken” de huid wordt bewerkt om vitaliteit te bevorderen. Het is een geweldige methode bij chronische pijn-syndromen en moeilijk beïnvloedbare zones. Het is echter geen standaard massagetherapie. Een uitvoerig onderzoek bepaald de geschiktheid van de patiënt. 

Myofeedback

Myofeedback is een stimuleringsmethode die via elektrodes feedback (informatie) geeft over de verrichte inspanning. Bij het aanspannen van de spier worden de elektrische spanningsverschillen gemeten en grafisch weergegeven. Vervolgens wordt er geprobeerd om de spierfunctie te herstellen vanuit de stimulus van de feedback. Dit klinkt allemaal wat ingewikkeld en dit is dan ook niet een therapie die standaard is. Het wordt bij specifieke klachtenpatronen toegepast. Het is een methode die veel tijd en betrokkenheid vraagt, want zonder goed thuis oefenen heeft dit alles geen zin. 

Parkinson LSVT-BIG

LSVT-BIG is een hele bijzondere en mooie oefenmethode voor Parkinson patienten. Er wordt dagelijks op een intensieve manier, samen met de patiënt, een uur getraind. Dit programma moet 2 achtereenvolgende weken worden gevolgd (met 5 trainingen per week). Daarnaast is er een streng huiswerkprogramma dat dagelijks moet worden gedaan. Maar dit alles is voor een heel goed doel; Er is namelijk een enorme winst in actief meedoen te behalen. Er valt dus veel te winnen. Natuurlijk is goed onderzoek vooraf van groot belang en dit is dan ook de eerste stap die we zetten.

Cursus Valpreventie (tijdelijk niet beschikbaar)

Wanneer je ouder wordt kan de kans op vallen groter worden en kan de impact van het vallen groter zijn. We zien hierin bij sommige mensen dan ook wel een angst ontstaan voor het vallen. Heel begrijpelijk. Samen met u kunnen we werken aan het geven van handvaten om met deze angst om te gaan. We gaan in op preventie maar juist ook op het ‘veilig vallen’. We leren u manieren om de schade bij een val zoveel mogelijk te beperken. Vaak merken we aan mensen die deze cursus hebben gedaan meer zelfvertrouwen en minder angst. Zo staat u letterlijk sterker in uw schoenen.

Sensomotoriek

Sensomotorische oefentherapie is bedoeld voor kinderen met schoolproblemen. Deze kunnen divers zijn, van concentratieproblemen, gebrek aan diepte zien en ruimtelijke oriëntatie tot tekort aan coördinatie mogelijkheden en schrijfproblemen. Na onderzoek wordt een plan van aanpak gemaakt en besproken met betrokkenen. Meestal zijn dit de ouders en soms de leerkracht. Ook de samenwerking met schoolarts en andere disciplines is van belang voor het uiteindelijke resultaat. We proberen zoveel mogelijk leuke en uidagende oefeningen neer te zetten zodat het voor kinderen spannend blijft en niet gaat vervelen.