Zie onze lijst met therapieën: 

We noemen alle therapieën hieronder even in een korte lijst. Het zijn er nogal wat namelijk. Onder deze korte lijst leggen we elke therapie even voor u uit, dit doen we op volgorde van populariteit. Zo kunt u de vaak voorkomende therapieën snel vinden (Het leest op een tablet wellicht iets fijner als u het scherm horizontaal draait). Mocht u wat meer informatie willen of heeft u vragen over welke therapie aansluit bij uw klacht(en) kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons! Druk daarvoor op “contact” rechtsboven op de pagina. Op de mobiel moet u even op de drie streepjes drukken om bij het menu te komen.

 • After Covid Care
 • Arbeidstherapie
 • Bindweefselmassage
 • Dry Needling
 • Echografie
 • Elektrotherapie
 • EPTE
 • FysioFitness (+Fysio FitVibe Trilplaattraining)
 • Groepstherapie
 • Kryotherapie


 • Lasertherapie
 • Massagetherapie
 • Myofeedback
 • Oefentherapie
 • Parkinson LSVT-BIG
 • Revalidatie
 • Sensomotoriek
 • Shockwave
 • Ultrageluidstherapie
 • Valpreventie
massage

U hoeft als patiënt geen voorbereidingen te treffen. Handdoeken ter bescherming van uw kleding zijn in de praktijk aanwezig. Mocht u nou wel liever uw eigen handdoek mee nemen dan kan dit uiteraard. Massage wordt doorgaans vooral in het begin van de behandeling gegeven om de eerste, vaak hoge spanning in spieren rondom het pijngebied af te bouwen. Het is vaak erg nuttig bij hoofdpijnklachten en schouderpijn. Bij de massage gebruiken we verschillende massage-tussenstoffen en dragen we uit hygiënisch oogpunt vinyl-steriele medische handschoenen. U merkt hier niks van en de behandelkwaliteit is hetzelfde. 

shockwave

Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT) is een behandelmethode die met name erg succesvol is bij hardnekkige, chronische klachten die moeizaam zijn te bestrijden met andere methodieken. Het is een behandeling die gebruik maakt van krachtige pulsen, die het normale herstel vanuit uw eigen lichaam opnieuw aanwakkert of versneld.


echografie

De echografie die wij gebruiken wordt wel MSU genoemd. Dit is de vakterm en staat voor Musculosceletal Ultrasound. Echografie is een methode om spieren, banden, kapsel, zenuwen, bloedvaten en botstructuren te kunnen bekijken. Belangrijk om te weten dat het echografisch onderzoek als aanvullend onderzoek wordt gezien en dus altijd pas daartoe besloten wordt wanneer het reguliere fysiotherapeutische onderzoek daartoe indiceert. Er is een tweede scherm aanwezig zodat u het onderzoek goed kunt volgen en begrijpen.

revalidatie

Revalidatie is mogelijk voor kleine groepen patiënten (max 4 pers.). Samen en uiteraard onder begeleiding van de fysiotherapeut wordt er gewerkt aan allerlei uiteenlopende klachten. De trainingen vinden in een aparte en speciaal ingerichte fitnessruimte plaats. Revalidatie is met name bedoeld voor de patiënten die na een blessure of andere aandoening weer actief kunnen starten met revalideren tot het oude prestatieniveau. Voor elke patiënt wordt een persoonlijk en verantwoord programma samengesteld. De gemiddelde duur van een training is een uur en wordt 1 of 2 keer per week herhaald. Na afloop van het revalidatietraject is er de mogelijkheid om door te blijven trainen in abonnementsvorm als fitness. 

after covid care

Longklachten, vermoeidheid of andere fysieke en/of mentale klachten zien we voorkomen onder sommige patiënten die een Corona besmetting hebben meegemaakt. Deze klachten kunnen we gericht aanpakken met onze After Covid Care. De therapeut kijkt samen met u naar uw klachten en hoe deze het beste behandeld kunnen worden.

epte

EPTE is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor landurige, slecht herstellende peesklachten (waarbij bv. shockwave geen effect heeft gehad.) Denk hierbij aan pijn aan de achillespees, chronische elleboog- of schouderpijn of hielspoor. Het is een behandeling die vaak kortdurig is en gebruik maakt van nauwkeurige echografische controle, direct op de locatie van het letsel. Zo kunt u snel weer pijnvrij uw dagelijkse dingen doen!

dry needling

Dry needling is een methode die effectief is bij spierknopen. Spierknopen kunnen ontstaan door langdurige pijn, spanning of stress. Het lichaam neemt hierdoor continu een verkeerde houding aan, waardoor sommige spieren verkrampen. Dit leidt tot pijnlijke spieren en/of gewrichten. Dit wordt een soort vicieuze cirkel die door middel van de speciale dunne naalden kan worden opgelost door de zogenoemde triggerpoints te behandelen. Veilig en effectief!

lasertherapie

Lasertherapie is een techniek die gebruikt maakt van een diode-laser. Dit laserlicht bevindt zich in het infrarode spectrum, waardoor het voor ons niet zichtbaar is. Vergelijkbaar met de lichtbron van uw afstandsbediening van de tv. Lasertherapie wordt met name toegepast bij acute letsels, chroninsche pijn en gewrichtsklachten (reuma/artrose), aanhoudende slijmbeursontstekingen en tijdens nabehandeling van een operatiegebied. er is veel onderzoek gedaan naar de effecten en deze zijn als zeer effectief uit testen en studies gekomen. U merkt van deze behandeling helemaal niets en de effecten hebben tot meer dan 24 uur hun uitwerking.

fysiofitness

FysioFitness is voor zowel mensen na revalidatie interessant of voor mensen die simpelweg willen werken aan hun conditie of gewicht. In kleine groepen trainen we samen om uw persoonlijke doelen te behalen. Personal training is dus ook zeker mogelijk. FysioFitness is in abonnementsvorm. U betaald maandelijks via incassobetaling (andere betaalmethodes zijn in overleg ook mogelijk). De tarieven zijn als volgt: voor 1 keer in de week €35,- p.m., voor 2 keer in de week €45,- p.m. Personal training kost €35,- per half uur.

Binnen onze FysioFitness beschikken we ook over de FitVibe Trilplaat. Deze is voor revalidatie een mooie ondersteuning. Maar ook erg goed in te zetten voor gewichtsverlies, figuurverbetering en spierversterking. Vraag ons naar de mogelijkheden.

oefentherapie

Er zijn verschillende vormen van oefentherapie. Hierbij kunt u denken aan heel lokaal of meer algemeen. We oefenen volgens het principe van de Noorse Medische Trainingstherapie, een oefenmethode die zeer exact is in weerstandsniveau en bedoeld is om stabiliteit en mobiliteit effectief te verbeteren. We maken gebruik van een mooi oefenprogramma waarmee u de oefeningen als een filmpje binnenkrijgt en kunt beoordelen hoe zwaar ze voor u waren. Over deze therapie kunnen we u in de praktijk wat meer info geven.

valpreventie

Wanneer je ouder wordt kan de kans op vallen groter worden en kan de impact van het vallen groter zijn. We zien hierin bij sommige mensen dan ook wel een angst ontstaan voor het vallen. Heel begrijpelijk. Samen met u kunnen we werken aan het geven van handvaten om met deze angst om te gaan. We gaan in op preventie maar juist ook op het ‘veilig vallen’. We leren u manieren om de schade bij een val zoveel mogelijk te beperken. Vaak merken we aan mensen die deze cursus hebben gedaan meer zelfvertrouwen en minder angst. Zo staat u letterlijk sterker in uw schoenen.

Elektrotherapie

Wellicht een wat beangstigende naam. Maar wees gerust, u voelt er weinig van. Elektrotherapie wordt vaak als aanvullende methode ingezet, waar conventionele therapie (massage en oefentherapie) onvoldoende resultaat oplevert. Het kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij spier/zenuwuitavel, zware keuzingen, pijnbestrijding, zwelling reduceren of doorbloeding verbeteren. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor meer info of vragen!

groepstherapie

De naam zegt het al. Samen in kleine groepjes en onder begeleiding van een therapeut aan de slag met oefeningen. Vaak worden deze groepjes ingedeeld met dezelfde soort problematiek. Zo kunt u met mensen die hetzelfde doel hebben als u werken aan problemen als motoriek of stabiliteit.

arbeidstherapie

Gezond werken is ontzettend belangrijk. Dit is van invloed op de productiviteit, effectiviteit, gezondheid, comfort en bovenal medewerkertevredenheid. Onze praktijk is aangesloten bij Fysergo. Fysergo is een landelijke netwerkorganisatie van gespecialiseerde fysiotherapie praktijken op het gebied van arbeidsgerelateerde fysiotherapie. Middels onze HealthCheck kunnen we voor u in kaart brengen waar mogelijke gezonheidsrisico’s liggen bij uw medewerkers. Denk hierbij aan verkeerde houdingen of meubilair die dit niet ondersteund. Het komt vaker voor dan u denkt. Wij begeleiden werknemers die door klachten niet optimaal functioneren in hun werk en/of verzuimen. Interventies na een analyse worden vaak voor een groot deel vergoed via de ziektekostenverzekering.

U kunt uiteraard vrijblijvend contant met ons opnemen voor meer informatie of vragen!

ultrageluidstherapie

Tijdens ultrageluidstherapie maken we gebruik van geluidsgolven met een hele hoge frequentie. Deze frequenties kunnen in onderliggende weefsels een belangrijk biostimulerend (aanzetten stofwisseling) effect kunnen hebben. U kunt deze golven enkel waarnemen als en warme gloed in het weefsel diep onder de behandelkop. We vragen ook telkens naar uw ervaring om zo te kijken welke dosis nodig is. We gebruiken ultrageluid veel bij zwellingen na een gewrichtskneuzing, omdat de therapie enorm helpt bij het terugdringen van zwellingen. We zullen u bij gebruik uitleggen vanwaar de keuze voor deze methodiek.

sensomotoriek

Sensomotorische oefentherapie is bedoeld voor kinderen met schoolproblemen. Deze kunnen divers zijn, van concentratieproblemen, gebrek aan diepte zien en ruimtelijke oriëntatie tot tekort aan coördinatie mogelijkheden en schrijfproblemen. Na onderzoek wordt een plan van aanpak gemaakt en besproken met betrokkenen. Meestal zijn dit de ouders en soms de leerkracht. Ook de samenwerking met schoolarts en andere disciplines is van belang voor het uiteindelijke resultaat. We proberen zoveel mogelijk leuke en uidagende oefeningen neer te zetten zodat het voor kinderen spannend blijft en niet gaat vervelen.

kryotherapie

Kryo(koude) therapie wordt minder vaak toegepast dan warme therapie. Maar is wanneer nodig bijzonder effectief. De koude therapie kan worden aangebracht via een manchet (tot 12 graden) of via een applicator met kleine of grotere kop (tot -10 graden). Een machine levert de koude therapie via een slang aan en kan heel precies worden ingesteld. Deze techniek wordt maar door enkele praktijken in Nederland aangeboden en is relatief uniek. 

Het is hiermee mogelijk om op zeer efficiënte wijze pijn te bestrijden, zwellingen tegen te gaan en andere navolgende behandelingen voor te bereiden. Vooral bij acute letsels is dit een fantastisch middel om de ergste complicaties tegen te gaan (denk aan wielrenner Johnny Hoogerland na zijn val in het Franse prikkeldraad). In de praktijk vertellen we u er graag meer over!

bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een oude techniek waarbij via de zogenaamde “weefsel-wastechnieken” de huid wordt bewerkt om vitaliteit te bevorderen. Het is een geweldige methode bij chronische pijn-syndromen en moeilijk beïnvloedbare zones. Het is echter geen standaard massagetherapie. Een uitvoerig onderzoek bepaald de geschiktheid van de patiënt. 

parkinson lsvt-big

LSVT-BIG is een hele bijzondere en mooie oefenmethode voor Parkinson patienten. Er wordt dagelijks op een intensieve manier, samen met de patiënt, een uur getraind. Dit programma moet 2 achtereenvolgende weken worden gevolgd (met 5 trainingen per week). Daarnaast is er een streng huiswerkprogramma dat dagelijks moet worden gedaan. Maar dit alles is voor een heel goed doel; Er is namelijk een enorme winst in actief meedoen te behalen. Er valt dus veel te winnen. Natuurlijk is goed onderzoek vooraf van groot belang en dit is dan ook de eerste stap die we zetten.

myofeedback

Myofeedback is een stimuleringsmethode die via elektrodes feedback (informatie) geeft over de verrichte inspanning. Bij het aanspannen van de spier worden de elektrische spanningsverschillen gemeten en grafisch weergegeven.  Vervolgens wordt er geprobeerd om de spierfunctie te herstellen vanuit de stimulus van de feedback.  U ziet samen met ons letterlijk op het scherm wat er tijdens de behandeling gebeurd. Dit klinkt allemaal wat ingewikkeld en dit is dan ook niet een therapie die standaard is. Het wordt bij specifieke klachtenpatronen toegepast. Het is een methode die veel tijd en betrokkenheid vraagt, want zonder goed thuis oefenen heeft dit alles geen zin.