Laagdrempelig en visueel trainen

Onze Pelvic Trainer is een fantastische manier om met vervelende klachten als incontinentie, problemen met intimiteit (zowel man als vrouw) of vaak voorkomende blaasontstekingen aan de slag te gaan. De bekkenbodemspieren zijn voor zowel man als vrouw van essentieel belang. U kunt het vergelijken met een elastiek; Wanneer het te strak gespannen staat, is er weinig of geen veerkracht. En als er geen spanning op zit, hangt het te los en verliest het ook zijn werking. De afname van de werking van deze spier heeft niet alleen fysieke oorzaken (bv ouder worden, de overgang of lichamelijk zwaar werk), maar ook de psyché kan hier invloed op hebben. Veel stress of spanning kan bijvoorbeeld ook meespelen.

Samen aan de slag

Samen met de fysiotherapeut kunt u op laagdrempelige en visuele manier het ontspannen en aanspannen van de bekkenbodemspier trainen . We ondersteunen u en geven tips en aanvullende oefeningen mee. Zo kunt u ook thuis oefenen. We verdiepen ons in uw klachtenbeeld en werken samen met u naar oplossingen . Na een aantal weken maken we de balans op en kijken we hoe we ervoor staan.

Hoe werkt het verder?

Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn is altijd lastig te voorspellen. Dit hangt natuurlijk af van de specifieke klachten en de mate ervan. De behandelingen worden vergoed vanuit uw pakket bij de zorgverzekeraar, indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Check wel even of wij een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Weet u niet zeker hoe u verzekerd bent? Vraag het even na bij uw zorgverzekeraar. Bij overige vragen kunt u ons bereiken op 050 501 26 36