THERAPIEËN
HOME
Ultrageluidstherapie

Deze techniek bestaat uit het inbrengen van geluidsgolven met een hele hoge frequentie, die in de onderliggende weefsels een belangrijk biostimulerend(aanzetten stofwisseling) effect kunnen hebben.

Er wordt om de overdracht van de energie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen een neutrale gel als tussenstof gebruikt. Deze is geurloos en kleurloos en hypoallergeen. U zult als patiënt de golven kunnen waarnemen als een warme gloed in het weefsel diep onder de behandelkop.

Deze warmte is de bovengrens van de behandeling en in constant overleg met u kan de dosis worden verhoogd of verlaagd. Wij zullen daar telkens ook naar vragen, om de dosering optimaal te kunnen instellen. We gebruiken Ultrageluid veel bij zwellingen na een gewrichtskneuzing, omdat de therapie enorm helpt bij het terugdringen van de zwelling.

Maar er zijn natuurlijk vele andere toepassingen, welke te ver voeren om ze hier allemaal te benoemen. Soms kan het apparaat ook diagnostisch worden ingezet. We zullen bij gebruik u uiteraard uitleggen vanwaar de keuze voor deze methodiek.
    Nieuweweg 2,  9301 GR,  Roden   -   Tel: 050 - 501 26 36